domingo, 29 de mayo de 2011

Opice se opičí až to bije do očí

Možná by bylo lepší prezentovat se po tak dlouhé odmlce kvalitnějším příspěvkem s oduševnělejším obsahem. Těžko si tímto získám více čtenářů, není vyloučeno že naopak po dnešku ubudou.




Trefnější vyjádření než v nadpisu mne při pohledu na nové logo Benziny, které má výhledově nahradit stávající pro nás známé “malé béčko”, nemohlo napadnout.

Orlen, údajně polský koncern, kterému Benzina patří, má totiž ve znaku orla a tak chystá toto nóvum zavést i od Krkonoš na jih. Díky “orlu” ve znaku si budeme kupovat prý více benzínu. Na tom by nebylo nic divného kdyby…logo bylo poněkud více odlišné od toho, které používá desítky let státní mexický petrochemický gigant a jediný provozovatel benzinových stanic v Mexiku, mamutí PEMEX (Petróleos Mexicanos). Trochu originality dámy a pánové? Kdyby alespoň ten orel mžoural na těch benzinkách na druhou stranu!





Proč opětovně musíme někoho/něco kopírovat nebo se k “opicím” přidávat? Klasik by řekl: “Komu tím pomůžeme, co?!” Možná jsem dlouho v ČR nebyl. To má Benzina tak špatnou pověst, že musí měnit logo? Nebo je k tomu Orlenem nucena? Pevně doufám, že ve slíbené zkušební době se “nové” logo Benziny neosvědčí a já si tak s chutí budu jezdit dál k “českému béčku”.